Εύηχη πόλη 2018

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

«Εσύ που σέρνεις το χορό» PDF Εκτύπωση
είναι ο τίτλος της φετινής παράστασης του τμήματος λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. 
 
Η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαιου 2017 στις 8:30 στο Χώρο Τεχνών Βέροιας. Σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου οι παραδοσιακοί ρυθμοί ποικίλουν για να συνθέσουν το ψηφιδωτό της πολυδιάστατης μουσικής παράδοσης της χώρας μας.
 
Κοινός παρονομαστής της πολυσημίας των μουσικών ρυθμών που παρουσιάζονται στη Θεσσαλία, τα Επτάνησα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Γουμένισσα, τη Θράκη, τη Νάουσα και το Ρουμλούκι αποτελεί ο επτάσημος ρυθμός, ο αρχαίος επίτριτος με ρίζες από τον Όμηρο. Η σύνδεση αυτή επιβεβαιώνει την έννοια της παράδοσης που συνδέει το χθες με το σήμερα και η παράσταση αυτή θα αποτελέσει βάση για τη συνέχειά της στο μέλλον.
 
Είσοδος 5€