Φάκας Πέτρος (βιογραφικό)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Πέτρος Φάκας γεννήθηκε στη Βέροια. Οι μουσικές του σπουδές ξεκίνησαν σε ηλικία πέντε ετών, στην Ημαθιώτικη Μουσική Σχολή Βέροιας και τις ολοκλήρωσε στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και πήρε τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής στα Δούμπεια Μουσικά Σεμινάρια της Κοινότητας Βλάστης με καθηγητή τον πιανίστα Emilio Aversano. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Δίδαξε σε πολλά Ωδεία όπως στο παράρτημα Μυτιλήνης του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας, στο μουσικό γυμνάσιο Αμυνταίου, στο Ωδείο Αριστοτέλης Νάουσας, στο Πιερικό Ωδείο Κατερίνης, στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας, στο Ωδείο Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας και Ναούσης, στο Ωδείο Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2018 εώς και σήμερα διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας καθώς και στο Ωδείο Εστία Μουσών του Δήμου Νάουσας.
Έχει πάρει μέρος σε διάφορες συναυλίες. Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Vidin της Βουλγαρίας. Με την χορωδία του Ωδείου Φλώρινας συμμετείχαν σε Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε συναυλία της κ.Σόνιας Θεοδωρίδου με την Mobile Orchestra . Παράλληλα εμφανιζόταν σε εστιατόρα ξενοδοχείων και piano bars.

Comments are closed.