Συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας στο 29ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης : 6-10 Ιουλίου 2023

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης θεωρείται ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα. Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ πέντε ημερών με ρεσιτάλ, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμούς και δημιουργία ορχήστρας από συμμετέχοντες κιθαριστές. Μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό. Είναι ανοιχτό σε κιθαρίστες κάθε ηλικίας σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους και διερευνά τις εκφράσεις του δημοφιλούς οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ Κιθάρας πραγματοποιήθηκαν  οι “19οι κιθαριστικοί αγώνες”.
Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ανοικτό σε όλους τους κιθαριστές. Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε τρείς κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων.

Στην Β’ κατηγορία μέχρι 17 ετών το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Ορέστη Μέλλιο, μαθητή του Δημοτικού Ωδείου της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, τάξη Χρήστου Σαρκατζή.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 8 Ιουλίου, ώρα 20.30 στο Ησυχαστήριο Αδελφών του Ελέους πραγματοποιήθηκε συναυλία από την Ορχήστρα “ARTGUITARISTAS”  του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας υπό την διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα. Η συναυλία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

 

Comments are closed.