Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Από τα παιδικά μας χρόνια έως και τις επόμενες γενιές

Ένα εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης που από το 1989 στεγάζει τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Βέροιας, τον μεγαλύτερο πολιτιστικό επιμορφωτικό οργανισμό του Ν. Ημαθίας.

Η δωρεά του οικοπέδου έγινε από τον μεγάλο ευεργέτη Αντώνη Αντωνιάδη ενώ η μελέτη έγινε δωρεά από τον Αρχιτέκτονα Καπρίνη Αδάμο. Κατασκευάστηκε από το 1970 έως το 1974 επί Δημαρχίας Γεωργίου Τσαλέρα και πρωτολειτούργησε το 1976 επί Δημαρχίας Ευθυμίου Τζελέπογλου

Η αίθουσα του θεάτρου χωρητικότητας 250 ατόμων, φιλοξένησε και φιλοξενεί αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και όχι μόνο εκδηλώσεις, ομιλίες, εκθέσεις, ημερίδες, συνέδρια κ.α.

Το 5όροφο κτίριο φιλοξενεί το σύνολο των δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου, της Σχολής Χορού, των Τμημάτων Εικαστικών και του Τμήματος Λαογραφίας. Κάθε χρόνο φοιτούν περί τους 1000 μαθητές και απασχολούνται καθηγητές αναλόγων ειδικοτήτων.

Στο ανακαινισμένο φουαγιέ οργανώνονται πολύ συχνά εκθέσεις ζωγραφικής και γενικότερα εικαστικές εκθέσεις.

Εδώ και δεκαετίες η Κ.Ε.Π.Α με τις δράσεις της στους χώρους της Αντωνιάδειου Στέγης προβάλει και ενισχύει την παραγωγή του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος προσπαθώντας να δημιουργήσει ενεργούς πολίτες.