Δημοτική βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου»

Συνδυάζοντας φαντασία και μάθηση: Η  βιβλιοθήκη είναι ο προορισμός σας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου», στεγάζεται σήμερα επί της οδού Θ. Ζωγιοπούλου 5 στην Βέροια, σε έναν χώρο 450 τ.μ. στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, δωρεά της μεγάλης ευεργέτιδας του Δήμου Βέροιας, Θεανώ Ζωγιοπούλου, και για αυτόν τον λόγο φέρει και το όνομα της


Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιανουάριο του 1989 σαν Ν.Π.Δ.Δ. Αργότερα εντάχθηκε στη Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας .

Ο χώρος της βιβλιοθήκης είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με δύο αναγνωστήρια, ένα ενηλίκων και ένα για παιδιά δημοτικού. Στο δεύτερο αναγνωστήριο (το παιδικό-νεανικό) υπάρχουν 5 υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο. Παρέχεται δωρεάν πρόσβαση για βασικές εργασίες (δακτυλογράφηση, εκπόνηση εργασιών, αναζήτηση πληροφοριών)

Ένας χώρος συνάντησης και δημιουργικής έκφρασης των νέων, που φιλοξενεί παράλληλα και τις δραστηριότητες τους καθώς υπάρχει και μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 40 ατόμων για την κάλυψη εκδηλώσεων. Στην συγκεκριμένη αίθουσα υπάρχει η δυνατότητα πολυμεσικών προβολών καθώς και η δυνατότητα ν΄ ακούσουν τη μουσική που θέλουν από CD κλασσικής συλλογής της βιβλιοθήκης.

ΥΛΙΚΟ

Στην Βιβλιοθήκη σήμερα υπάρχουν 31.500 τόμοι. Υπάρχει μία μεγάλη συλλογή παιδικών βιβλίων γύρω στις 5000. Μια συλλογή ιστορικών βιβλίων γύρω στις 3500 χιλιάδες (Δωρεά Ιωάννη Αγγελίδη). Μία συλλογή 1000 θεατρικών έργων (Δωρεά του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου-Μακεδονικού Θεάτρου). Ακόμα υπάρχουν βιβλία ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας για ενηλίκους, ψυχολογίας καθώς και μία ειδική συλλογή βιβλίων μουσικής, κλπ. Υπάρχουν γενικές εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και παλιότερα τεύχη περιοδικών.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ δωρεά Ιδρύματος “Σταύρου Νιάρχου”

Στο χώρο της βιβλιοθήκης στεγάζεται ακόμα και μια μεγάλη συλλογή που περιέχει 3500 CD και DVD και γύρω στις 1500 τίτλους βιβλίων ( ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα) για τη μουσική καθώς επίσης  παρτιτούρες έργων γνωστών συνθετών. Όλο το υλικό βρίσκεται στην διάθεση του φιλότεχνου και φιλόμουσου κοινού για ακρόαση και ανάγνωση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Τα βιβλία είναι ηλεκτρονικά καταχωρημένα στον ηλεκτρονικό κατάλογο είναι ταξινομημένα με το Δεκαδικό ταξινομικό σύστημα DEWEY και ακολουθεί τους κανόνες καταλογράφησης του ΑΑCR2. O ηλεκτρονικός της κατάλογος υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης  και βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση

verialib.openabekt.gr

Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται στο χώρο της εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια καθώς συμμετέχει από το 2015 στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με πιστοποιημένη εμψυχώτρια.

Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς πλήθος εκδηλώσεων, παρουσιάσεων βιβλίων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων πραγματοποιούνται για την διάδοση του βιβλίου, της ανάγνωσης και γνωριμίας με τη βιβλιοθήκη είτε στο χώρο της ή σε άλλους χώρους της ΚΕΠΑ.

Ωράριο Λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας της Δημοτικής βιβλιοθήκης: καθημερινά Τρίτη ως και Σάββατο 7- 2 μ.μ. και απογεύματα Τρίτη και Παρασκευή 5.30 -8.00 μ.μ.

Επικοινωνία

Τηλ. 2331024879

email: library@veriaculture.gr

https://www.facebook.com/demotike.beroias