Δημοτική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου

Στηρίζοντας τη μάθηση και τη δημιουργικότητα

libmak03

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου εγκαινιάστηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2010 από τον τότε πρόεδρος της Βουλής Φίλιππο Πελτσάνικο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα 21 αδικοχαμένα παιδιά που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη τον Απρίλιο του 2003, με σκοπό να γίνει η βιβλιοθήκη ένας νέος πυρήνας πολιτισμού για την περιοχή, ένα δεύτερο σπίτι για τα παιδιά.
Ανακαινίστηκε το 2022 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 Μέτρο 19.2 CLLD/LEADER – Δημόσιες επενδύσεις Ο.Τ.Δ. ΑΝ.ΗΜΑ.

Εξοπλίστηκε με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, 28 υπολογιστές με σύνδεση στο internet καθώς και 1300 νέους τίτλους βιβλίων, έπιπλα και βιβλιοθήκες, καθώς και  μουσικά όργανα, ώστε να λειτουργήσει και ως Κέντρο Μουσικής.

Υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών 20 ατόμων πλήρως εξοπλισμένη  με home cinema  που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Στην συλλογή της βιβλιοθήκης υπάρχουν 7000 βιβλία διαφόρων κατηγοριών. Δίνεται έμφαση στο παιδικό τμήμα καθώς και στην λογοτεχνία.

Στον δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης διεξάγονται μαθήματα στα πλαίσια του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας ενώ υποστηρίζετε και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας. 

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
Από το 2010 η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» στηρίζει και οργανώνει μέσω καταλογογράφησης, ταξινόμησης, και βιβλιοθηκονομικών εργαλείων την συλλογή της Δημοτικής βιβλιοθήκης –Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου.

Ήδη έχει δημιουργηθεί και πλήρης ηλεκτρονικός κατάλογος που περιλαμβάνει την συλλογή της στο βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση

https://musicveria.openabekt.gr

 

Ωράριο Λειτουργίας

Για τις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής βιβλιοθήκης μπορείτε να ενημερώνεστε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας

Επικοινωνία

Τηλ. 2331044268

email: libmak@veriaculture.gr

https://www.facebook.com/demotike.beroias