Ζησέκα Δήμητρα (βιογραφικό)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δήμητρα Ζησέκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πίανο(τάξη Θ.Ρεπάνη) στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και σπόυδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης(τάξη Α. Μπαλτά).
Συνέχισε τις σπουδές της στην Εθνική Μουσική Ακαδημία Σόφιας «Pancho Vladigerov» από όπου αποφοίτησε το 2001 με δύο διπλώματα-Master, Διεύθυνση Χορωδίας – pr. Lilia Gjuleva- και Μουσικολογίας- pr. Vessa Haralampieva.
Συνέχισε της σπουδές της- Master, στη Διεύθυνση Ορχήστρας-pr. Plamen Djouroff και αποφοίτησε το 2007.
Επίσης υπήρξε μαθήτρια των pr.Boris Tevlin, pr. Larry Wyatt, pr. Hellen Gyu, pr. Marin Chonev, Liuba Pesheva, Tania Nikleva, ενώ συμμετείχε σε σεμινάρια, διεθνείς συναντήσεις και master classes στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, τόσο για την διεύθυνση χορωδίας όσο και για την διεύθυνση Ορχήστρας με πολλές διακρίσεις.
Έχει συνεργαστεί και υπήρξε Διευθύντρια των χορωδιών : του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Θεσσαλονίκης, των εκπαιδευτηρίων «Κοραή», της Μικτής Χορωδίας της Ακαδημίας «Ferenc Liszt» και την «The Budapest Mondeverdi Choir» της Μεικτής Χορωδίας ΕΠΩΦ.
Διευθύνει την «Μικτή Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας» από την επανασύσταση της(2003), την «Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας» από το 2002 και την «Μικτή Χορωδία Φίλων και Σπουδαστών του Μουσικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης» από το 2003.
Συνεργάζεται και έχει διευθύνει την «Academic Orchestra» της Σόφιας και της συμφωνικές ορχήστρες του Vidin, την ορχήστρα του Μουσικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ και την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε συνεργάτης της Όπερας Θεσσαλονίκης και διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στο Μουσικο Κολλεγιο Θεσσαλονίκης και στο ΔΩΒέροιας.
Επίσης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στη ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης.
Έχει δώσει πάνω από εκατό συναυλίες με διάφορα σύνολα και έχει πραγματοποιήσει πρεμιέρες έργων στη Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και ηχογραφήσεις.

Comments are closed.