Κοκκίνου Μάρα (βιογραφικό)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Μάρα Κοκκίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη & μεγάλωσε στη Νάουσα. Σπούδασε τεχνικός χειροποίητο κοσμήματος στο ΙΙΕΚ MOKUME , παίρνοντας & την κρατική πιστοποίηση επιστρέφει στη Νάουσα όπου και στήνει το δικό της εργαστήρι το 1999.Σχεδιάζει & κατασκευάζει τις δικές της κοσμηματικές δημιουργίες ανακαλύπτοντας υλικά & υφές που την γοητεύουν. Ακολουθούν συμμετοχές σε κλαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, ατομικές εκθέσεις σε Νάουσα, Βέροια & Λάρισα. Συγχρόνως παραδίδει μαθήματα χειροποίητου κοσμήματος στα Εικαστικά εργαστήρια Νάουσας, σεμινάρια σε Κοζάνη & Αλεξάνδρεια.
Το 2015-16 παρακολουθεί μαθήματα εικαστικής ψυχοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη στη σχολή Psychology Art. Η εθελοντική της δράση ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σε κοινωνικές ομάδες & συλλόγους όπως το ΥΦΑΔΙ, ΕΡΑΣΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για το παιδί κ.α.
Από τον Οκτώβριο του 2015 διδάσκει χειροποίητο & εικαστικό κόσμημα στα αντίστοιχα τμήματα της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας. Ως ανήσυχο πνεύμα παρακολουθεί σεμινάρια με αφορμή τα υλικά της δουλειάς της (τεχνικές καλουπιού, χυτό κόσμημα, τιτάνιο διάβρωση μετάλλων κ.α.)
Για τη Μάρα Κοκκίνου κάθε έργο τέχνης είναι η προέκταση του χεριού του καλλιτέχνη που μας προσφέρεται για μία φιλική επαφή.

Comments are closed.