Φιρτινίδου Πόπη (βιογραφικό)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και Μουσική (πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά) σε ωδεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης. Το 2015 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο) πάνω στο αντικείμενο «Διδασκαλία Μουσικών Οργάνων». Έχει διδάξει στη Βέροια, τη Νάουσα και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με τις υπόλοιπες μουσικές ασχολίες της παρακολουθεί ακόμη και σήμερα σεμινάρια πιάνου και πολλά διαδικτυακά προγράμματα που προσφέρουν ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια πάνω σε αντικείμενα που αφορούν στη Μουσική και την Εκπαίδευση.
Μαθητές και μαθήτριές της έχουν αποφοιτήσει με εξαιρετικές βαθμολογίες και έχουν διακριθεί ως εκπαιδευτικοί Μουσικής στον ωδειακό χώρο, ή το Δημόσιο.
Σε ό,τι αφορά στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα: συνοδεύει έγχορδα, πνευστά και τραγούδι, ενώ από χρόνια αποτελεί ντούο με τον καθηγητή βιολιού του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας Γιάννη Στέφανο Βλάχο παρουσιάζοντας ιδιαίτερα απαιτητικά θεματικά προγράμματα (η φόρμα της σονάτας για βιολί και πιάνο μέσα σε τρεις αιώνες, cine-σθήματα, οι σονάτες του Beethoven στο γύρισμα του 19ου αιώνα κλπ).

Comments are closed.