Πρόγραμμα Άλσους 2024

1.7.2024, ώρα 9.30μ.μ.
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες – ερμηνευτές του σήμερα, έρχεται αυτό το καλοκαίρι να γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες την Βέροια την Δευτέρα 1 Ιουλίου στο θέατρο άλσους «Μελίνα Μερκούρη», με τραγούδια που αγαπήθηκαν εδώ και 2,5 δεκαετίες!
Παραγωγή: Ιωάννης Τρουλλινός – LifeWorks Productions
Γενική είσοδος: 16€


4.7.2024 ώρα 9.30μ.μ.
Διάλεξε το Θάνατο σου Αγάπη μου
Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά. Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργο Γεροντιδάκη και Πάνο Σταθακόπουλο.
Παραγωγή: ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ-ΤΑΓΑΡΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο.Ε
Είσοδος: 23€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 18€


5.7.2024 ώρα 8.30μ.μ.
Η Μάσα και ο Αρκούδος
Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα
Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα! Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλιά της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους. Φορέστε τα γιορτινά σας και ετοιμαστείτε για πάρτυ! Η Μάσα και ο Αρκούδος μας καλωσορίζουν στην μεγάλη τους γιορτή!
Παραγωγή: Kolossaion Productions
Είσοδος: 13€, Προπώληση : 12€


8.7.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Διδυμάνες
Το έργο εμπεριέχει επτά πρωτότυπες πολυφωνικές επεξεργασίες ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών. Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν και τα οποία έχουν υποστεί πολλές επεμβάσεις προκειμένου να λειτουργήσουν ως νέος, σύγχρονος ήχος μέσα στο έργο, είναι κατά κύριο λόγο από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, αλλά και από τις περιοχές των Παξών και της Κρήτης. Το κοινό τους χαρακτηριστικό, πέραν του ότι προέρχονται από την ελληνική μουσική παράδοση, είναι η δυνατότητα που μου παρείχαν να δημιουργήσω πάνω στο μελωδικό καμβά τους ένα ηχόχρωμα και μια αίσθηση που να παραπέμπει σε χορικά αρχαίας τραγωδίας, εξού και η αποκλειστική χρήση φωνών και κρουστών στα περισσότερα απ’ αυτά.
Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας
Είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€, ΑμΕΑ, άνεργοι, άνω των 67, παιδιά κάτω των 18, φοιτητές: 8€


10.7.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Ο εγωιστής γίγαντας του Όσκαρ Ουάϊλντ
Μια παράσταση που απευθύνεται στον Γίγαντα που κρύβουμε μέσα μας και στον που κρύβουμε μέσα μας και στους Γίγαντες εκεί έξω. Σε όλους και όλες που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή και ο θυμός θόλωσε το μυαλό τους. Στον πανέμορφο κήπο του Γίγαντα, που ανθίζουν κάθε λογής λουλούδια, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, καθώς δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος. Όταν ο γίγαντας επιστρέφει, θυμώνει και διώχνει τα παιδιά, χτίζοντας έναν πελώριο τοίχο. Ερημιά και Χειμώνας θα επικρατήσει στον κήπο. Μέχρι που μια μέρα… η καρδιά του Γίγαντα θα πλημμυρίσει για πρώτη φορά από αγάπη και ο κήπος θα γεμίσει ξανά από χαρούμενα παιδιά.
Παραγωγή: Μικρός Βορράς
Είσοδος: προπώληση: 10€, ταμείο: 12€


12.7.2024 ώρα 9.30 μ.μ.
Σμύρνη μου αγαπημένη In Concert!
Γλυκερία – Παντελής Θαλασσινός – Ανδρέας Κατσιγιάννης και Εστουδιαντίνα – Θοδωρής Μέρμηγκας και Σοφία Μέρμηγκα
Μια συναυλία με αρώματα από την αγαπημένη μας Σμύρνη. Με πρωτότυπα τραγούδια του Ανδρέα Κατσιγιάννη αλλά και όλα τα πολυαγαπημένα παραδοσιακά. Μια συναυλία – ταξίδι στην αγαπημένη μας Σμύρνη.
Παραγωγή: WE PRODUCTION -ΠEPAKHΣ EYAΓΓEΛOΣ KAI ΣIA EE
Είσοδος: γενική: 20€, Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 15€


13.7.2024 ώρα 9.00 μ.μ.
Γλυκομιλιά
Ομάδες Λυκείου και Φοιτητών «Ορίζοντες» & «Πρώτη Πράξη»
Να μιλάς γλυκά και όμορφα, είναι παράδοση. Να μιλάς με πόνο και μαράζι, είναι παράδοση. Να τραγουδάς και να χορεύεις για όλο τον ντουνιά, είναι παράδοση. Να ανεβαίνεις στο Άλσος, με 45 νέους και νέες, πιασμένους χέρι-χέρι, σκασμένους από αγάπη για το θέατρο, είναι κι αυτό παράδοση! Και οι παραδόσεις δεν πρέπει να σπάνε! Στο θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη, θα ευφράνουμε τις ψυχές μας και θα βουρκώσουμε τα μάτια μας. Κοπιάστε!
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ -ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Είσοδος: 5€


15.7.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Χιονάτη into the woods
Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. που ζωντανεύει επί σκηνής την ιστορία της αγαπημένης πριγκίπισσας των παιδιών, της Χιονάτης, με ευφάνταστες γιγάντιες μάσκες, ευρηματικά σκηνικά και περίτεχνα κουστούμια.
Παραγωγή: ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Είσοδος: 10€


16.7.2024 ώρα 9.15μ.μ.
Μπαμπάδες με ρούμι
Η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί.
Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
είσοδος: 20€, προπώληση: 18€ Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 18€


17.7.2024 ώρα 8.30μ.μ.
Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες The Show
Οι αγαπημένοι Μικροί Κύριοι και οι αγαπημένες Μικρές Κυρίες καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα talent show με εσάς κριτή! Όπως πάντα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους δίνουν χρώμα αλλά και μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους. Οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες συνεργάζονται, αλληλοϋποστηρίζονται και στέλνουν πάντα το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει». Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί, δίνει ο καθένας τη δική του πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της ζωής και αποφασίζει τελικά ποιος τα καταφέρνει καλύτερα στο τραγούδι!
Παραγωγή: Yuppitheater
Είσοδος: από 11€


19.7.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Σεσουάρ για δολοφόνους
Η διαδραστική δημοφιλής κωμωδία εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε φορά το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε! Ποιος είναι λοιπόν ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου;
Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ ΑΕ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Είσοδος: γενική 20€, φοιτητικό, ανέργων και άνω των 65: 17€, παιδικό 15€


25.7.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Άμλετ
Ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός .Ένα κείμενο διαχρονικό και βαθιά πολιτικό.
Με όχημα την μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, δίχως πραγματικές σχέσεις και φιλίες, ένας κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας. Σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ.
Παραγωγή: ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ Ε.Ε
Είσοδος: 17€, 18€, 20€, 22€


19.8.2024 ώρα 8.30μ.μ.
Scooby-Doo
Ο Σκούμπυ και η παρέα του αποφασίζουν να περάσουν το απόγευμά τους στο Θέατρο αλλά τα πράγματα θα καταλήξουν εντελώς διαφορετικά. Η παράσταση αναβάλλεται και αυτό θα τους οδηγήσει στο να γνωρίσουν ανθρώπους και καταστάσεις που δεν είχαν στο πρόγραμμα τους. Ένα νέο μυστήριο ξεκινάει!
Παραγωγή: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Είσοδος: 8€


26.8.2024 ώρα 9.30μ.μ.
Έλενα Παπαρίζου
Για ένα ακόμα καλοκαίρι, η μοναδική Έλενα Παπαρίζου, η «Number on» diva της pop, θα δημιουργήσει το πιο όμορφο πάρτι για τους πιστούς θαυμαστές της, στις συναυλίες που θα δώσει σε όλη τη χώρα. Η δημοφιλής pop star, που με κάθε της εμφάνιση αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της, σταθερή στο ραντεβού της με το κοινό της, ετοιμάζει και για φέτος το καλοκαίρι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για ανεπανάληπτες μουσικές
βραδιές.
Παραγωγή: GALAXIAS LIVE PRODUCTIONS I.K.E
Γενική είσοδος: 20€


31.8.2024 ώρα 9.30μ.μ.
Γιάννης Κότσιρας
Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρού Του Νότου και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, έρχεται για μία μοναδική συναυλία στη Βέροια, στο Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη, το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 21:30.
Παραγωγή – Διοργάνωση: LETITGO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€


2.9.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Αμέτι Μουχαμέτι
Έξι ήρωες της φαντασίας που μπορεί όμως να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας, ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Έρωτες, περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις σε μια ρεαλιστική ιστορία με βασικό συστατικό της την παράδοσή μας σε όλα.
Παραγωγή: GMAKRIS PRODUCTIONS ΜΟΝ/ΠΗ ΙΚΕ
Είσοδος: 18€, προπώληση 14€,φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, άνω των 65: 12€


4.9.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Μαρίκα με είπανε-Μαρίκα με βγάλανε
Ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού
Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Οδυσσέας Ιωάννου δημιουργούν ένα μουσικό όσο και θεατρικό έργο αφιερωμένο στις γυναίκες του Λαϊκού Τραγουδιού, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη. Περιέχει πρωτότυπα τραγούδια γραμμένα από τον Γιώργο Ανδρέου, αλλά και πολλά τραγούδια – ορόσημα από την πολύτιμη Ιστορία του Λαϊκού μας τραγουδιού.
Παραγωγή: Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδος – ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
Είσοδος: προπώληση μέσω ηλεκτρονικής αγοράς και ταμεία (έως και μια μέρα πριν την παράσταση): 15€, κανονικό εισιτήριο : 17 €, φοιτητικό/ μαθητικό, άνω των 65: 13€, δάσκαλοι & καθηγητές/ ομαδικό(20 άτομα): 11€, Άνεργοι (περιοδεία): 9€, ΑμεΑ & συνοδοί ΑμεΑ: 8€


13.9.2024 ώρα 9.00μ.μ.
Ιουλία Καραπατάκη
Η χαμογελαστή και γεμάτη ενέργεια Ιουλία, μαζί με τη μπάντα της, μας παρασύρει με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα έχουμε συνδέσει με ξεχωριστές αναμνήσεις! Το πρόγραμμα που επιλέγει με σεβασμό και πολλή αγάπη δείχνει τον τρόπο που επικοινωνεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα της. Θα ακούσουμε διασκευές, έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια αλλά και κάποια δικά της.
Παραγωγή: ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΣΤΕΛΙΔΟΥ

Comments are closed.