1ο VERIA FAMILY FEST

Εκεί που η τέχνη συναντά την ψυχαγωγία!

Ένα διήμερο φεστιβάλ στην πόλη μας που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και ολόκληρη την οικογένεια, προσφέροντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες! Σκοπός της διεξαγωγής του παιδικού φεστιβάλ είναι μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων να περάσει ουσιαστικά μηνύματα για την ασφάλεια τις τέχνες και τον πολιτισμό μας.
Κυνήγι θησαυρού, πλανητάριο, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοχορευτικά δρώμενα, πρώτες βοήθειες για παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια, face painting, messy play μαγειρική για παιδιά, παιδική μουσικολογία, αναβίωση παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, live party και πολλές άλλες.
Διοργάνωση : Δήμος Βέροιας /Δημοτική Κοινότητα – ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας
Με τη συνεργασία: ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας – Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας – Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας – ΕΠΑΛ Βέροιας – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός /Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας

πού; πάρκο Αγίων Αναργύρων
πότε; Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Σάββατο 7.9.2024
10.00π.μ.
– Παιδιά ζαχαροπλάστες :Βουτάμε βουτυρένια μπισκότα στη σοκολάτα, τα στολίζουμε και τα απολαμβάνουμε!
– Κινητή βιβλιοθήκη: Διάλεξε βιβλίο, κάθισε στις μαξιλάρες και διάβασε!
– Εργαστήρι Κοσμήματος: Άκουσε, πρόσεξε και κατασκεύασε το δικό σου πρωτότυπο κόσμημα και φόρεσέ το με χαρά!
– Πρώτες βοήθειες για παιδιά : Μαζί θα μάθουμε και θα εκπαιδευτούμε ώστε να είμαστε χρήσιμοι σε δύσκολες στιγμές.
– Θεατρικό παιχνίδι : Θα τρέξουμε, θα ιδρώσουμε, θα παίξουμε και μπορεί να κάνουμε και παράσταση!

18.00
– Πλανητάριο: το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του –μια ειδική κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, που προσφέρει μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Μαζί θ’ ανακαλύψουμε το διάστημα!

18.30
– Κουκλοθέατρο : “Ποιος θα σώσει τις εποχές;” της Σοφίας Παυλίδου με κούκλες και φωνές δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας σχολείου να υποδύονται την άνοιξη, το χειμώνα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο σε μια τρυφερή ιστορία.
– Μουσικοκινητική :Έλα να νιώσεις τη μουσική με τη κίνηση μέσω του παιχνιδιού. Άκουσε, τραγούδησε, φτιάξε ήχους με όργανα, εκφράσου!

19.30
– Κινητή βιβλιοθήκη: Διάλεξε βιβλίο, κάθισε στις μαξιλάρες και διάβασε! Θα σου διαβάσουμε κι εμείς…

20.30
– Ο Καραγκιόζης στη Συννεφούπολη!: Οι πρωταγωνιστές μας δύο δούλοι, που μετά από περιπλάνηση φτάνουν στην χώρα των πουλιών και όλοι μαζί προσπαθούν να χτίσουν στα σύννεφα έναν τόπο όμορφο και ειρηνικό. Μια διασκευή του έργου “ΟΡΝΙΘΕΣ”, που διασταυρώνονται οι λαϊκοί ήρωες του θεάτρου σκιών με τα πρόσωπα της Αριστοφανικής κωμωδίας. Τώρα οι πρωταγωνιστές είναι ο Καρα-Πεισθέταιρος κι ο φίλος του ο Χατζη Ευελπίδης…

Κυριακή 8.9.2024
9.30
– Κυνήγι θησαυρού: Εγγραφές και δημιουργία ομάδων 10.30 : Ξεκινά το κυνήγι! Μαζί θα αναζητήσουμε τα σημάδια για να συλλέξουμε τις πληροφορίες που κρύβουν τους θησαυρούς της πόλης μας!

18.00
– Πρώτες βοήθειες για παιδιά: Μαζί θα μάθουμε και θα εκπαιδευτούμε ώστε να είμαστε χρήσιμοι σε δύσκολες στιγμές.
– Face painting: να ζωγραφίσουμε τα προσωπάκια μας να νιώσουμε πίνακες για λίγο!
– Messy Play : Έλα να παίξουμε το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει! Παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, θα εξερευνήσουν υφές και υλικά σε ασφαλές περιβάλλον, με τον τρόπο τους και στον χρόνο τους!
– Survivor: Τα παιδιά θα παίξουμε παιχνίδια, πολλαπλών δραστηριοτήτων, με σκοπό χωρίς να τραυματιστούν, να νιώσουν ότι συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι με νικητές.

19.30
– Κυνήγι Θησαυρού, Βραβεύσεις: Κυνήγησες τον θησαυρό κι απόλαυσες την διαδικασία; Είσαι νικητής! Συνέλλεξες όλους τους θησαυρούς; Σε περιμένει δώρο!

20.00
– Bubble show: Μαζί με τους specialists στις μπουρμπουλήθρες και στις φούσκες θα απολαύσουμε ξεχωριστές ψευδαισθήσεις από τις πολύχρωμες μπουρμπουλήθρες διαφόρων μεγεθών.
– Party λήξης: Το όμορφο ταξίδι μας στο 1ο VERIA FAMILY FEST τελειώνει με ένα πάρτυ με τον dj Μίμη. Έλα να γιορτάσουμε χορεύοντας, τραγουδώντας μ’ ένα πλατύ χαμόγελο και την ευχή να ξανανταμώσουμε στο 2Ο VERIA FAMILY FEST !

Comments are closed.