4ο Μουσικό Περίπτερο 2024

ΒΕΡΟΙΑ Ι ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ Ι 4ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2024
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Το κινητό μουσικό περίπτερο η κινητή σκηνή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας φιλοξενεί μικρά μουσικά σχήματα. Στήνεται μέσα στον κόσμο με σκοπό να προσφέρει την χαρά που η μουσική δίνει και να προβάλλει νέα μουσικά ταλέντα. Θα το συναντήσουμε στους πεζόδρομους και αλλού…
7 συναυλίες, 22 μουσικοί θα βρεθούν ξαφνικά στα στέκια μας Αύγουστο και Σεπτέμβριο με ώρα έναρξης 8.30μ.μ.!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

21 Αυγούστου
ΛΑΚΙΡΝΤΙ
Οι Λακιρντί είναι ένα τετραμελές λαϊκορεμπέτικο σχήμα που δημιουργήθηκε το 2020, με βάση του τη Θεσσαλονίκη. Αποτελείται από την Ηλέκτρα Καράλη στο τραγούδι, τον Παντελή Μπατή στο μπουζούκι και στο τραγούδι, τον Κωνσταντίνος Γκρανόπουλος στη κιθάρα και στο τραγούδι και τη Λένα Καραγιαννίδου στο ακορντεόν. Εκτός από το λαϊκό και το ρεμπέτικο ρεπερτόριο εισέρχονται και στη γκάμα του παραδοσιακού ιδιώματος. Μετράνε πλήθος συναυλιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και περιξ καθώς έχουν πάρει μέρος και σε διάφορα φεστιβάλ. Στα σκαριά, επίσης, είναι και κάποιες μελλοντικές ηχογραφήσεις με δικές τους δημιουργίες

Συντελεστές
Ηλέκτρα Καράλη – τραγούδι
Παντελής Μπατής – μπουζούκι, τραγούδι
Κωνσταντίνος Γκρανόπουλος –
Λένα Καραγιαννίδου – ακορντεόν

https://www.youtube.com/watch?v=k0BD2MxGhvs
https://www.youtube.com/watch?v=E0vratu7FW4

23 Αυγούστου
ΒΟΥΚΙΝΟ
Οι Βούκινο είναι μια κομπανία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους ένωσε 5 χρόνια πριν και η φιλία τούς κράτησε μαζί μέχρι και σήμερα. Λαϊκοί και παραδοσιακοί ρυθμοί, ρεμπέτικες επιρροές αλλά και μια βαθιά αγάπη για την ραπ είναι η μουσική τους ταυτότητα, πάντα σε μια προσπάθεια να εκφραστούν ελεύθερα. Κατά τη διάρκεια της μουσικής τους διαδρομής, έχουν εμφανιστεί σε μικρά και μεγάλα μουσικά στέκια της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, καθώς και σε φεστιβάλ.

Συντελεστές
Γιάννης Μπουζούκης – κιθάρα, φωνή
Λένα Καραγιαννίδου – ακορντεόν
Γεωργία Χασιώτη – φωνή
Βασίλης Καπιτανίδης – μπουζούκι , φωνή

27 Αυγούστου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ
Ο Χρήστος Κούρτογλου ανεβαίνει στη σκηνή με επιλογές από την ποπ και μουσικοθεατρική σκηνή (Όμορφη Πτώση, Ας Γελάμε Συχνά, Part Of Your World, Η Μέρα Μίας Μαίρης, Όχι Πια Έρωτες κ.α) καθώς και με δικά του τραγούδια από τις πρόσφατες κυκλοφορίες του (Πάμε Να Φύγουμε, Λαβύρινθοι, Οι Τ(ρ)όποι Του Κόσμου κ.α). Με παρέα του κομμάτια και τις ιστορίες τους που προσφέρουν μία αντίθεση δράματος-χιούμορ προσπαθεί να μας συστηθεί δημιουργώντας ένα προσωπικό και τολμηρό κολάζ ήχων και συναισθημάτων. Στη σκηνή μαζί του ο μουσικός Αλέξης Στενάκης.

Συντελεστές
Χρήστος Κούρτογλου –
Αλέξης Στενάκης –

https://www.youtube.com/channel/UCmvL66TxXoNy61zoDWlAC4Q

30 Αυγούστου
SWING TALES 4 ΑΤΟΜΑ
Οι Swing Tales δημιουργήθηκαν το 2023 στη Θεσσαλονίκη με την Ελευθερία Μπαργιώτα στα φωνητικά, τον Δημήτρη Τσέλιο στο σαξόφωνο, τον Νίκο Τάρα στο πιάνο, τον Αγαμέμνονα Μάρδα στο κοντραμπάσο και τον Στέργιο Κόια στα τύμπανα.
Όλα τα μέλη της μπάντας είναι ενεργοί μουσικοί της πόλης με μεγάλη εμπειρία από live εμφανίσεις και παραστάσεις.
Η ιδέα της μπάντας ήταν να δημιουργηθεί μια σύσταση που να μπορεί να υποστηρίξει μουσικά τις χορευτικές ομάδες που ασχολούνται με το Swing, το Lindy hop, το Charleston κ.α
Έκτοτε έχουν διοργανώσει πολλά events και parties με πλήθος από χορευτές και καλλιτέχνες που ασχολούνται με το Swing, έχουν συμμετάσχει στο Swinging Europe Network Annual Conference 2023 και έχουν έρθει αρκετές φορές σε σύμπραξη με τη σχολή χορού Swing Academy που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Oι Swing Tales έμφανίζονται και ανεξάρτητα από τις χορευτικές ομάδες σε διάφορα bar και events πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τη μουσική.

Συντελεστές
Ελευθερία Μπαργιώτα – τραγούδι
Δημήτρης Τσέλιος – σαξόφωνο
Αγαμέμνονας Μάρδας – κοντραμπάσο
Στέργιο Κόια – τύμπανα

https://www.youtube.com/watch?v=sPAuN46fdes

6 Σεπτεμβρίου
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΣΜΑΛΗ
Η Βεροιώτισσα Ελένη Μπουσμαλή, είναι μουσικός και τραγουδοποιός που ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ήδη συμπληρώσει δώδεκα χρόνια ζωντανών εμφανίσεων και έχοντας κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς της δίσκους, μαζί με τις επί χρόνια συνεργάτιδές της Σοφία Βουλγαρίδου (ακορντεόν) και Ντίνα Σαρατζή (τσέλο), προτείνουν στο μουσικό ακροατήριο ένα μελωδικό ταξίδι στο χωροχρόνο , με σύμμαχο τον δυναμισμό , το χιούμορ αλλά κυρίως την ευαισθησία, με τελικό προορισμό την ψυχική ανάταση και την επικοινωνία.
Το μουσικό αποτύπωμα αυτής της διαδρομής ξεφεύγει από την πεπατημένη και έχει ως στόχο , όχι μόνο την αλληλεπίδραση και την ψυχαγωγία αλλά και το αυθόρμητο γιορτάσι στο οποίο πάντα καταλήγουν όλοι οι εμπλεκόμενοι των παραστάσεών τους, πάνω αλλά και κάτω απ’ τη σκηνή Στα προγράμματά τους είναι εμφανείς οι μουσικές τους επιρροές, καθώς καταφέρνουν να παντρεύουν «εντέχνως» αγαπημένα – από το ευρύ κοινό- τραγούδια της λαϊκής μας κληρονομιάς με το σύγχρονο ελληνικό ποιοτικό τραγούδι.

Συντελεστές
Ελένη Μπουσμαλή –
Σοφία Βουλγαρίδου- ακορντεόν
Ντίνα Σαρατζή- τσέλο

9 Σεπτεμβρίου
VELVET TRIO
Οι Velvet Trio είναι μια τριμελής μπάντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και απαρτίζεται από τη Νατάσα Παυλίδου στη φωνή, τον Τάσο Κορκόβελο στα πλήκτρα και τη Σοφία Μωυσιάδου στο σαξόφωνο. Δραστηριοποιούνται ως μπάντα στην τοπική σκηνή τα τελευταία 5 χρόνια, με πολυάριθμες εμφανίσεις σε διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.
Το ρεπερτόριο τους διαμορφώνεται από διάφορα μουσικά είδη, όπως jazz standards, σύγχρονη pop/soul και διασκευές κομματιών σε latin ύφος. Στη μεγάλη γκάμα κομματιών που διαθέτουν, θα ακούσετε κομμάτια των Amy Winehouse, Stevie
Wonder, Beatles, Sting, Aretha Franklin κ.α.
Στις μουσικές τους επιλογές, συμπεριλαμβάνονται και διεθνή κομμάτια σε γλώσσες όπως ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Συντελεστές
Νατάσα Παυλίδου-τραγούδι
Τάσος Κορκόβελος – πλήκτρα
Σοφία Μωυσιάδου – σαξόφωνο

11 Σεπτεμβρίου
Duo ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΚΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτρης Τικτόπουλος και ο Γιώργος Φωκάς, το αγαπημένο μουσικό δίδυμο της Θεσσαλονίκης, έρχονται στην πόλη μας για μια και μοναδική εμφάνιση και ερμηνεύουν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα, προσφέροντας μας ένα acoustic live show γεμάτο θετική ενέργεια,
δυναμισμό και ανεβασμένη διάθεση.
Αυστηρά για απαιτητικούς ακροατές!

Συντελεστές
Γιώργος Φωκάς – Δημήτρης Τικτόπουλος –

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=U82ZDYijrw0

Comments are closed.