amlet_poster_24

Ο ΑΜΛΕΤ του Σαίξπηρ στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Στον ρόλο του Άμλετ ο Αναστάσης Ροϊλός

Τον ΑΜΛΕΤ, το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ , από την Εταιρεία Τέχνης 5η Εποχή, φιλοξενεί η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άλσος ’24», την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», στις 9.00 μ.μ.
Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό.
Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Με όχημα την μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, δίχως πραγματικές σχέσεις και φιλίες, ένας κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας.
Ο Άμλετ, γνωρίζει εξ αρχής ότι αυτός ο κόσμος είναι σάπιος , δεν χρησιμεύει σε τίποτε και πρέπει να καταστραφεί. Σε όλη τη διαδρομή του έργου, ο Άμλετ-Σαίξπηρ , με μοναδικό όπλο την θεατρική μηχανή, δεν σταματά να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει. Ο Άμλετ στήνει μια παράσταση μέσα στην παράσταση, ώστε θεατές και πρωταγωνιστές της τραγωδίας να μπορούν μέσα από τον μεγεθυντικό καθρέπτη της σκηνής, να διαπιστώσουν το μέγεθος της παρακμής, την οποία είναι νομοτελειακά αδύνατον να αποφύγεις. Γιατί ο κόσμος του υποδείγματος είναι ήδη νεκρός…
Καθοριστικό στοιχείο της παράστασης είναι η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, που καλείται να «παρακολουθήσει» κάθε σκηνή του έργου, οδηγώντας την παράσταση σε μια διαρκώς αυξανόμενη κορύφωση…

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Επεξεργασία κειμένου- Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικό: Μικαέλλα Λιακατα
Κοστούμια: Βασιλική Συρμα
Κινησιολογική επεξεργασία: Πατρίσια Απέργη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σπαθογραφίες Αναστάσης Ροϊλός
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Λιαποπούλου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Artwork: Θωμάς Παλυβος
Παίζουν:
Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής
Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας και Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: 17, 18 , 20, 22 ευρώ.
Προπώληση: more.com
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας – Γραμματεία ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας /Π. Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου 38, τηλ. 2331024612

Comments are closed.