Σε στρογγυλό Τραπέζι για θέματα πολιτισμού, προσκλήθηκε και συμμετείχε στο πλαίσιο του Money Show 2025, η Γενική Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας, Κατερίνα Γρηγοριάδου, το πρωί του Σαββάτου 15 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.
Στο Money Show, μια πολυθεματική διοργάνωση, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν η καινοτομία, ο τουρισμός, η περιφερειακή ανάπτυξη και ο πρωτογενής τομέας, με τη συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Η θεματική της ημερίδας στην οποία κλήθηκε και συμμετείχε η ΚΕΠΑ δήμου Βέροιας, αφορούσε στον ρόλο των τοπικών φορέων σε μία ισχυρή Βόρεια Ελλάδα, με πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια, ως παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης και κινήθηκε κυρίως στον τομέα του πολιτισμού.
Στο ίδιο Τραπέζι, συμμετείχαν: Η ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, η δρ. Ρένα Κουρεμένου, πρόεδρος Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, ο Αξιωματικός ΣΞ ε.α. Ανδρέας Ματζάκος, υποψήφιος δρ ΔΠΘ, Διευθυντής Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ο δρ. Ιστορίας ΑΠΘ, συγγραφέας και εκδότης Σταύρος Ντάγιος, και ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης. Τις εργασίες συντόνιζε ο Γιώργος Χατζηθεοφάνους.
Η κα Γρηγοριάδου παρουσίασε το έργο, τις δράσεις και την ταυτότητα της ΚΕΠΑ, ως φορέας που συμβάλλει στην καθημερινή πολιτιστική παρουσία και ανάπτυξη του τόπου. Από τις εισηγήσεις και τον γόνιμο διάλογο, με ανταλλαγή απόψεων, προέκυψαν ιδέες και προτάσεις για πιθανές μελλοντικές συνέργειες μεταξύ φορέων πολιτισμού, ευρύτερα στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Η Διεύθυνση της ΚΕΠΑ ευχαριστεί τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την ευκαιρία μιας πρώτης συνάντησης με συναφείς φορείς, κάτι που ενδυναμώνει την εξωστρεφή πρόθεση της Περιφέρειας για ανάπτυξη δικτύων πολιτιστικών συνεργασιών στο μέλλον.