aerostatos_26

«Ο Αερόστατος» του Δημήτρη Παπαχρήστου στη Στέγη, από μαθητές του 4ου Λυκείου Βέροιας

Το βιβλίο του Δημήτρη Παπαχρήστου «Ο Αερόστατος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος» παρουσιάζεται στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 7:30μμ, από το 4ο Λύκειο σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Στην εκδήλωση συμπράττουν μαθητές του λυκείου, με ανάγνωση αποσπασμάτων και μουσική.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου, είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρύτερα γνωστός, ως ο κεντρικός εκφωνητής («Εδώ Πολυτεχνείο…») πίσω από τα μικρόφωνα του ερασιτεχνικού, απαγορευμένου ραδιοφωνικού πομπού των φοιτητών κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973.

Έχει εκδώσει πάνω από 20 βιβλία (μυθιστορήματα, δοκίμια και ποιητικές συλλογές), ενώ θεατρικά του έργα έχουν ανέβει με επιτυχία σε σκηνές.

Στον «Αερόστατο», κεντρικός ήρωας είναι ο Φαέθοντας, γιος του Ήλιου και της Κλυμένης κατά τη μυθολογία. Μέσω του Φαέθοντα ο συγγραφέας δημιουργεί την ιστορία του, μπλέκοντας τους καθημερινούς του ήρωες, αλλά και ιστορικά πρόσωπα που δεν είναι και τόσο γνωστά και θεωρεί ότι αξίζει να τα γνωρίσει το κοινό.

Comments are closed.