Βιωματικό εργαστήρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μακροχωρίου, για τον εκφοβισμό

To θέμα του εκφοβισμού και η εμπέδωση του συναισθήματος της ασφάλειας, απασχόλησε το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου, με συντονίστρια την κοινωνική λειτουργό ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ “Γεννηματάς Θεσσαλονίκης”, κα Σέβη Γεωργιάδου.
Μέσα από συζήτηση, ασκήσεις, δραματοποίηση και ζωγραφική, τα παιδιά με την βοήθεια της κας Γεωργιάδου, εντόπισαν συμπεριφορές που τους δυσκολεύουν, τους πιέζουν και τους ενοχλούν, ώστε να βρουν τρόπους να τις αντιμετωπίζουν εγκαίρως και αποτελεσματικά. Η κ. Γεωργιάδου αναφέρθηκε στον ορισμό του bullying, τις κατηγορίες και τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει αν δεν υπάρξει ουσιαστική δράση και επεσήμανε οτι εάν ένα περιστατικό πέσει στην αντίληψη των παιδιών θα πρέπει να το αναφέρουν σε κάποιον ενήλικα υποστηρικτή και να μην αδιαφορούν για τις καταστάσεις που τους φέρνουν σε δύσκολη θέση, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα των συναισθημάτων τους.
Στο τέλος της δράσης, τα παιδιά ζωγράφισαν και αποτύπωσαν σε αφίσες όλα όσα τους έκαναν εντύπωση κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου

Comments are closed.