marika_poster_24

«Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε», ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού, στο θέατρο Άλσους της Βέροιας

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΚΘΒΕ – ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

Την μουσικοθεατρική παράσταση των Γιώργου Ανδρέου και Οδυσσέα Ιωάννου, «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε», φιλοξενεί η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 9.00 μ.μ. στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.
Την σκηνοθεσία της παράστασης που είναι συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, Αστέρης Πελτέκης.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.
Πάνω στη σκηνή… ανοίγει ένα «μουσικό κουτί» και οι δύο Μαρίκες, η Μαρίκα Παπαγκίκα και η Μαρίκα Νίνου -αν και οι δρόμοι τους δεν διασταυρώθηκαν ποτέ στην πραγματική ζωή- «συναντώνται» θεατρικά, ζωντανεύοντας ιστορίες, μνήμες, εποχές, με αφορμή πραγματικά γεγονότα αλλά και «πειραγμένες» παραμέτρους της ιστορίας, σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο και στη διαδρομή του ελληνικού τραγουδιού του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.
Οι «Αγίες» του Λαϊκού μας Τραγουδιού, μυθικές γυναικείες παρουσίες – σε μια παράσταση όπου ο άντρας «λάμπει» διά της απουσίας του- «φώτισαν» το πάλκο και τα ιστορικά νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας στην χρονική περίοδο ανάμεσα στο 1920 και το 1960, μέσα από αφηγήσεις κι αγαπημένα τραγούδια που έχουν περάσει στο συλλογικό μας ασυνείδητο, σμυρνέικα, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά, αλλά και πρωτότυπα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου.

Κεντρικά πρόσωπα του έργου είναι δύο ερμηνεύτριες του τραγουδιού και μία ηθοποιός:
-Την “παλιά” ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου, τραγουδίστρια από τις σημαντικότερες του σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού.
-Την “νεότερη” ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη, μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς.
-Την κόρη- αφηγήτρια υποδύεται η Παναγιώτα Βιτετζάκη.
Συμμετέχουν γυναίκες ηθοποιοί σε χαρακτηριστικές δράσεις

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης, Σκηνικά: Δανάη Πανά, Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης, Μουσική Σύνθεση- Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου, Χορογραφίες: Στέλλα Εμίνογλου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Video & graphics: Mike Rafail, Βοηθοί σκηνοθέτη: Λίλη Αδρασκέλα, Εύη Σαρμή. *Βοηθοί σκηνογράφου, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης: Αλκινόη Μπαλάση, Δέσποινα Παπαδημητρίου. *Βοηθός φωτιστή, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης Τουλίν Οσμάν.
Διανομή: Λίλη Αδρασκέλα (Κλωθώ), Παναγιώτα Βιτετζάκη (Κόρη), Ηρώ Δημητριάδου (Άτροπος), Εύη Σαρμή (Χαρτορίχτρα), Χρύσα Τουμανίδου (Λάχεσις). Έκτακτη αντικατάσταση: Εύη Κουταλιανού

Μουσικοί επί σκηνής:
Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο), Γιώργος Ανδρέου/ Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο), Μαριάνθη Θεμελή (τρομπέτα), Βαγγέλης Καλαμαράς (ντραμς), Χρήστος Μακρής (φλάουτο), Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), Ζωγράφος Σταυρίδης (ακορντεόν), Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρα), Κωνσταντίνος Σακαρέλης/ Γιώργος Πουλιανίτης (όμποε)

Τιμές εισιτηρίων:
Μέσω ηλεκτρονικής αγοράς και ταμεία (έως και μια μέρα πριν την παράσταση): 15€
Κανονικό εισιτήριο : 17 €
Φοιτητικό, μαθητικό , άνω των 65 : 13€
Δάσκαλοι, καθηγητές και ομαδικό(20 άτομα) : 11€
Άνεργοι (περιοδεία): 9€
ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ : 8€

Σημεία προπώλησης
Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας: Γραμματεία ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Π. Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο: Βενιζέλου 38, τηλ. 2331024612
Ουζερί Στάσου Μύγδαλα: Μητροπόλεως 12, τηλ.2331120327
Ηλεκτρονικά: ntng.gr |more.com
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Comments are closed.