Κυριακίδης Βαλάντης (βιογραφικό)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Κυριακίδης Χρυσοβαλάντης-Ιωάννης γεννήθηκε στην Βέροια. Ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας το 1989 με αρχιμουσικό τον κύριο Αθανάσιο Κακουλίδη ενώ παράλληλα φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας στις πρώτες τάξεις των θεωρητικών με καθηγήτρια τη κυρία Δέσποινα Πουγιούρου.
Το 1991 ξεκινάει μαθήματα σαξοφώνου στη τάξη του κυρίου Ιωάννη Παρθένη στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας. Το 2000 παίρνει μεταγραφή στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης οπού και συνεχίζει τα ανωτέρα θεωρητικά στην τάξη της κυρίας Μαρίας Γεωργιάδου, καθώς και ολοκληρώνει τις σπουδές στο τμήμα σαξοφώνου παίρνοντας το δίπλωμα με βαθμό άριστα.
Το 2003 κατατάσσεται στις τάξεις του πολεμικού ναυτικού και υπηρετεί στην μουσική μπάντα για 7 χρόνια, όπου έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου.
Το 2011 επιστρέφει στην γενέτειρά του και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου η Δημοτική Αρχή του αναθέτει την οργάνωση της φιλαρμονικής Μακροχωρίου καθώς και γίνεται βοηθός του αρχιμουσικού Βέροιας κυρίου Αντώνιο Βιγκάτο.
Από το 2015 είναι καθηγητής σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και τέλος από τον Οκτώβριο του 2016 αναλαμβάνει και επίσημα την θέση του αρχιμουσικού της φιλαρμονικής Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Βέροιας οπού κατέχει μέχρι και σήμερα

Comments are closed.