Σαρκατζής Χρήστος (βιογραφικό)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στη Βέροια το 1986. Πήρε το Πτυχίο κιθάρας το 2004 και το Δίπλωμα σολίστ το 2006 από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας με καθηγητή τον Λάμπρο Μπέκιο. Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ειδίκευση στην κλασσική κιθάρα) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγήτρια την Έλενα Παπανδρέου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και master classes (Ε. Μπουντούνης, Ε. Ασημακόπουλος, Ν. Μαυρουδής, Α. York, Z. Dukic, R. Gallen, O. Ghiglia, T. Miller Perring, M. Socias, H. Kappel κ.ά.) ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Σερβία.
Απέσπασε 6 βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας τόσο ως μαθητής αλλά και ως σολίστ ενώ από το 2004 έως το 2011 αποτελούσε κιθαριστικό δίδυμο με τον Αλέξανδρο Χίρτογλου πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα και αποσπώντας 2 βραβεία σε διαγωνισμούς μουσικής δωματίου.
Είναι μέλος του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Mitic Threesome, με το οποίο έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, υπήρξε ή είναι μέλος διαφορών σχημάτων και ορχηστρών καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα

Comments are closed.